Technologia gastronomiczna 3 cT

Dzień dobry! Dziś na zajęciach praca z tekstem z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Mleko i przetwory mleczne w diecie dziecka: https://ncez.pzh.gov.pl/dzieci-i-mlodziez/mleko-i-przetwory-mleczne-w-diecie-dziecka/ Temat przydatny do Waszej obecnej kwalifikacji HGT. 02 jak i do kwalifikacji HGT.12 Przeanalizujcie i wykonajcie krótką notatkę. Miłej nauki! A. Rusinek

Klasa 4aT- Historia

Temat ; Działania wojenne w latach 1939 – 1941 . Na podstawie podręcznika wykonaj notatkę do punktów; 1.Atak Niemiec na kraje skandynawskie 2.Agresja niemiecka na Francję 3.Bitwa o Wielka Brytanię 4.Bitwa o Atlantyk 5.Wojna na Bałkanach 6.Wojna w Afryce 1940-43 7.ZSRR w latach 1939-41 8.Działania wojenne na froncie wschodnim 1941-43 9.Wojna na Dalekim Wschodzie Wykonaj […]

Dietetyka 2bT

Dzień dobry! Dziś kontynuujemy temat alergii pokarmowych. Z podanego linku proszę o przepisane akapitu: https://ncez.pzh.gov.pl/choroba-a-dieta/dowiesz-sie-czy-produkt-zawiera-substancje-uczulajace-alergeny/ 1. Kiedy producent musi poinformować nas o alergenach w produkcie? oraz proszę o przerysowanie lub przepisanie podanego  rysunku na temat alergenów. Wykonanie zadania omówimy sobie po powrocie do szkoły w przyszłym tygodniu. Miłej nauki! A. Rusinek