Pracownia usług i obsługi konsumenta 2cT

Dzień dobry! Dziś na zajęciach temat: Rodzaje zakładów gastronomicznych. Proszę o zrobienie w zeszycie notatki, w której znaleźć się mają informacje na temat zakładów i punktów gastronomicznych, jak dzielimy je ze względu na okres działalności oraz metod obsługi klientów. Temat znajduje się na stronie 7. Wykonaną notatkę sprawdzimy sobie w przyszłym tygodniu po powrocie do […]

2aT|TPS – Elektrotechnika i elektronika

Temat do pracy z książką:  Przesunięcie fazowe oraz wartość skuteczna i średnia przebiegów sinusoidalnych Przesunięcie fazowe. Przebiegi napięcia i prądu przesunięte w fazie. (rysunek) Wartość skuteczna prądu sinusoidalnego. Interpretacja graficzna wartości skutecznej prądu. (rysunek) Wartość średnia za okres. Interpretacja graficzna wartości średniej prądu. (rysunek) Książka – 1 str. 162 do 165 Zrób notatkę do zeszytu. […]

Podstawy gastronomii 1bT

Dzień dobry! Dziś na zajęciach z podstaw gastronomii: Charakterystyka produktów i ich zastosowanie w gastronomii. Proszę o scharakteryzowanie w zeszycie tematu ze strony 29. W notatce należy podzielić produkty spożywcze ze względu na pochodzenie, skład, stopień przetworzenia, przydatność i stopień przygotowania. Przeanalizujcie proszę również zadanie 1 i 2. Dla osób które nie posiadają jeszcze książki […]

język niemiecki – klasa 4b T

Dzień dobry! Poniżej znajdziecie materiał i wskazówki do dzisiejszej lekcji: Thema: Klassenfahrt – Arbeit mit dem Lesetext. (Wycieczka szkolna – praca z tekstem) Zapoznajcie się z rozmową na czacie między Luisem i Mariką.  ( zadanie 4a/ s. 13 – lekcja 1.2 – w niebieskiej książce może być inna numeracja stron i zadań, sprawdźcie dobrze). Poniżej […]